Impresiile unui Superblogger

decembrie 14, 20190

Acum mai bine de două luni vă anunțam aici că mă înscriu într-o competiție în care va trebui să scriu pentru anumiți sponsori, după criterii stabilite de ei şi unde, fiecare articol în parte, va fi jurizat, notat și, în funcție de punctaj, premiat. Eeh, bine, de două săptămâni cred că ați observat că nu mai apare nimic cu hastagul #superblog2019 sau #mamade2concureaza. Da, s-a terminat! Iar în acest articol mi-am propus să vă spun mai multe din cele trăite în aceste două luni.

Ce a însemnat Superblog pentru mine

Superblog e o competiție în care se înscriu foarte mulți bloggeri. Unii cu mai multă experiență, alții cu mai puțină (aşa ca mine, să zicem), unii cu bloguri generale, alții cu bloguri nişate, unii care scriu regulat, alții care scriu când pot. În total s-au înscris 165 de bloggeri, dintre care 24 nu au scris la nicio probă, iar în finalul competiției au rămas doar 65.

Am plecat din start la drum cu un singur gând, să scriu pentru toate probele, să nu abandonez competiția pe drum. Acest lucru m-a făcut să nu dau înapoi când am simțit că nota nu e în concordanță cu munca depusă sau atunci când am avut zile grele, în care deadline-ul părea imposibil de respectat.

Pentru mine această competiție a venit cu adrenalină, mi-a pus ambiția la încercare, mi-a dat bucuria de a-mi pune creativitatea la lucru. Când credeam că nu mai pot, se făcea cumva să mai pot, când simțeam că nu voi posta articolul la timp se întâmpla ca să adoarmă mai repede copiii în seara aceea. Când am crezut că nu mai vreau, mi-a ținut soțul un discurs despre cum ar fi degeaba tot efortul până în punctul x dacă nu mai dau încă puțin. Superblog, în mare, mi-a pus la încercare determinarea, dar a adus şi câteva lecții de care aveam nevoie.

Locul 25 din 65 de superbloggeri (care au scris la toate probele) mă onorează şi mă ambiționează la mai mult pe viitor.

Ce am învățat pe parcursul competiției

Probele au fost foarte variate, la unele apreciindu-se creativitatea, la altele mai puțin. A trebui să călătoresc imaginar (vedeți aici), să intru în diverse roluri care de care mai interesante (vedeți aici şi aici), să testez maşini pe piste imaginare (vedeți aici), să vorbesc  despre casa visurilor mele (vedeți aici) sau, dimpotrivă, să scriu opinia mea despre anumite subiecte (vedeți aici).

Scopul  competiție este să ne antreneze tehnica scrisului, să ne facă să depăşim limita propriului confort şi astfel să prindem încredere în ceea ce facem. Şi, de ce nu, să fim văzuți, să cunoaştem oameni noi cu interese comune, să legăm amiciții, să învățăm din secretele blogosferei unii de la alții.

Cele mai apreciate articole scrise de mine

La fiecare probă în parte juriul era diferit, format din persoane ce lucrează la companiile care sponsorizau proba. Am primit aprecieri deosebite de la juriul sponsorizat de Honda pentru articolul „Ce-i desparte şi ce-i uneşte pe Eco şi Genialii”, notat cu 97 de puncte. Cuvintele lor m-au încurajat mult, chiar dacă nu s-a lăsat cu niciun loc pe podium ci doar cu o mențiune şi aprecieri. Vă invit să îl citiți aici, e un articol amuzant care o să vă prindă.

Un alt articol apreciat cu o notă mare (98 de puncte) a fost cel sponsorizat de Farmacia la Preț Mic, Vitamina cu Dragoste.

Sponsorul Meli Melo a apreciat articolul „Modelul care îți înfrumusețează viața” cu 96 de puncte îl puteți (re)citi aici.

Cele mai puțin apreciate articole scrise de mine

Din păcate au fost şi articole care nu au fost pe placul juriului, deşi eu le-am scris cu mare plăcere. Da, se putea şi mai bine, dar având în vedere alte aspecte ce țin de condițiile în care le-am scris, nu sunt dezamăgită de rezultat.

Astfel, pe lista articolelor punctate deloc generos, se remarcă articolele: „Între nostalgie şi bucurie” (77 puncte), „Cazare pensiuni – search” (81 puncte). Vă las şi pe voi să le jurizați.

În loc de concluzii

Cel mai mare câştig pe care îl am în urma competiției este bucuria că am dat peste un grup de oameni frumoşi, pasionați, care mă inspiră să merg pe drumul pasiunii mele, cu drag de scris.

Dragilor, eu scriu cu inima, scriu să îmi placă mie ce a ieşit şi numai aşa ştiu că o să vă placă şi vouă. Voi, cititorii mei, sunteți juriul meu şi simt că e de bine! Multumesc că mi-ați stat alături pe parcursul competiției!

Acum vă las cu bine, sunt în drum spre Gală! Da, Gala de premiere a Superbloggerilor!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *