Ne dorim călătorii cu final fericit, fie ele şi low-cost

octombrie 9, 20190

29 de ani. Aveam 29 de ani când am zburat prima dată cu avionul. Fetița mea zbura tot pentru prima dată, dar ea avea 1 an. Până la 29 de ani am avut timp să visez la destinații, să mă imaginez în avion, în aeroport, să aud toate poveştile posibile despre oameni care au decolat şi aterizat, care au avut întâmplări amuzante sau mai puțin plăcute în călătoria lor.

Îmi amintesc şi acum că cel mai tare m-a stresat să-mi pregătesc bagajul. Nu că asta nu ar fi oricum un stres când trebuie să plec undeva, mai ales cu cei mici. Dar trebuie să aduc în discuție că cele mai înfricoşătoare poveşti auzite dintr-o călătorie cu avionul sunt cele despre bagaje, fie ele bagaje de mână sau de cală.

Călătoria noastră de atunci era una cu o companie low-cost, prin urmare şi mai multe restricții. Auzisem persoane care aveau acasă genți cu dimensiuni speciale, în funcție de compania de zbor: bagaje de mână Wizz Air, bagaje de mână Rynair, fiecare cu dimensiunile şi caracteristicile sale. Eu eram complet pe dinafară. Mi-aş fi dorit două trolere ieftine, bune, care să fie acceptate ca bagaj de mână, să nu fiu nevoită să plătesc unul de cală. Dar când pleci cu copilul şi când o faci şi pentru prima dată cu avionul, nu este chip de a te limita prea uşor în a lua cu tine ce vrei, ci mai degrabă ce nu vrei.

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: www.travelkit.ro

După stresul pe care l-am strâns înainte de a găsi gențile potrivite, a venit surpriza plăcută de a afla că pentru copil pot lua gratuit scaunul de maşină sau un cărucior. M-a liniştit foarte tare treaba asta şi am ales să luăm scaunul de maşină, ținând foarte mult la siguranță.

Ce mi-a plăcut mult la zborul nostru, fie el şi unul low-cost, a fost în primul rând prețul, apoi personalul care s-a ocupat impecabil de toată lumea şi au tratat toți copiii cu prietenie. Cursele celor de la low-cost sunt fără escală în majoritatea cazurilor, deci mai puțin stres şi alergătură.

Însă, Ferească Dumnezeu, să uiți să-ți faci check-in online sau să nu-ți intre bagajul în aparatul de măsurat. Vei fi taxat serios. Noi am fost feriți de asta tocmai pentru că am fost stresați şi atenți să nu ratăm ceva. De asemenea, un alt dezavantaj este dat de întârzierile care pot apărea mai des la un low-cost decât la o companie de linie. Noi, la întoarcerea din vacanță,  am aşteptat 30 de minute îmbarcați în avion (cu acelaşi copil de un an) câteva persoane care rămăseseră blocate pe autostradă. Eu nu credeam că e posibil asta la avion, dar se pare că m-am înşelat. Însă, pe de altă parte, de eram noi aceia aşteptați, ce ne-am fi bucurat şi ar fi tronat acest aspect pe lista avantajelor, nu?

Suntem o familie activă căreia îi place să călătorească. Momentan cu ambii copii nu ne-am făcut curaj la un zbor cu avionul, dar nici mult nu mai durează.

Una peste alta, aş zbura low-cost în continuare, visez la o destinație frumoasă, dar nu dau mai mult din casă. Aştept oferta, aştept să se alinieze planetele, aştept să apară bonele. 🤫 Da, low-cost să fie, dar singuri nu ar strica! Măcar ar fi mai puțină bătaie de cap cu bagajele.

(Artcolul no. 3 din competiția Superblog 2019.)

Sursă foto: www.pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *