O vacanța mult visată și deja planificată

octombrie 31, 20190

Dragă Radu și Sofia,

Vă scriu acest mail în timp ce sunt în pauza mea de cafea. La noi aici e o zi superbă de mai, dar eu încă de dimineață nu fac nimic altceva decât să caut prin podul casei diverse lucruri aruncate acolo de când erați voi mici. Am găsit o grămadă de chestii ce au stârnit ba râsete, ba lacrimi în ochi, de la trotinete și păpuși la hainele pe care le-ați purtat la ieşirea din maternitate acum 23, respectiv 27 de ani. Da, încă le păstrez, nu râdeți de mine! Mi-e dor tare de voi. Of, dragii mamii, timpul ăsta nu stă deloc. Ştiu că nu prea vă place să mă auziți vorbind așa, dar asta e realitatea, nu?  

De fapt eu nu vă scriu pentru asta, altul e motivul şi sper să vă bucure! Tatăl vostru are o idee minunată, zic eu! Luați loc, pregătiți-vă! Vrem să venim noi în vara aceasta să vă vizităm şi nu invers, cum era obiceiul! Nu, nu ne cumpărați bilete de avion. Tot el îşi doreşte să facem, în sfârşit, mult visata călătorie cu rulota. Da, am închiriat o rulotă pentru trei săptămâni şi în curând ne pornim la drum tocmai până la Paris, de ce nu? Evident, mai întâi vom trece prin München să stăm la tine. Sofia, și dacă tu vrei, te luăm cu noi spre Paris.

Ce ziceți?? Cum vi se pare ideea? Eh, dar era să omit să vă zic lucrurile cele mai importante pentru a sta liniștiți în ceea ce privește călătoria noastră până acolo. Știți că tati e foarte meticulos la lucruri ce țin de drum, așa că suntem foarte bine echipați.  A comandat un cârlig de remorcare pentru Volkswagen Tiguan ca să putem atașa rulota închiriată la mașina noastră. Avem mai mare încredere în ea decât în orice alt transport, ne știți doar! A făcut programare să facă revizia tehnică, să schimbe uleiul și filtrele la motor. Vom avea la noi roată de rezervă, compresor auto și kit de pană.  Tata, în căutările lui pe internet, a găsit produse bune și de calitate pe AutoGedal, ceea ce mă face să îi sugerez să dea comandă și de alte lucruri ce ne-ar fi folositoare la drum, dar am zis totuși să vă anunțăm pentru că nu mi-ar plăcea să aveți alte planuri și noi să vi le stricăm. 

Nu ne-am propus să fie o vacanță în care să ne grăbim. Până ajungem la Sofia la München, avem în plan să vedem Budapesta și Bratislava, deci vreo două zile se vor duce aici. Dacă vrei să ne arăți Münchenul, nu ne vom supăra deloc, Sofia. Apoi ne vom porni spre tine, Radu. Pentru Paris am vrea să alocăm vreo 5 zile. Draga mea, nu îți face planuri că te vom duce înapoi în Germania tot noi. Poți să îți iei bilet de avion pentru întoarcere. Asta dacă nu vă face cu ochiul la amândoi să ne însoțiți în drumul spre România prin Italia. Avem de gând să vedem Milano, Venezia. V-am făcut destul de curioși? Eu deja urmează să caut cazare în campinguri, să caut trolere, obiective turistice în locurile în care visez să ajungem de multă vreme. 

Aaa, tati a luat și o cutie portbagaj ca să nu stăm stresați cu bagajele noastre. (Corect, mai mult ca să încapă ale tale, Sofia, sau ale tuturor cu tot cu suveniruri!!) V-am convins să ne însoțiți? Așa mult mi-aș dori o vacanță în patru ca atunci când erați mici. Mă opresc aici. Pauza de cafea s-a terminat și nici nu vreau să devin iar nostalgică. Să aveți o zi bună, dragii mei! Aștept răspusul vostru cu nerăbdare!

 

Vă iubim foarte mult și abia așteptăm să ne reîntâlnim,

Mama

 

(Articolul no 13, sponsorizat de AutoGedal, scris pentru competiția Superblog2019.)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *