Poartă cum simți, zi că aşa vrei!

octombrie 1, 20190

„Asta-i geacă de când eram în facultate, asta e o rochie de când eram însărcinată, cu tricoul acesta eram îmbrăcată când am dus copilul în prima zi de grădiniță”.  În funcție de sezonul în care suntem, am mereu acolo „un ceva” de care nu mă desprind, încă purtabil, încă bun „măcar prin casă”. Nu, dar aşa chiar nu mai merge! Curățenia de toamnă a început! Atât în şifonier, dar mai ales pe card! Nu numai că le donez, gata, le înlocuiesc cu altele pe gustul meu, la modă.  Ce vibe bun mă cuprinde, ce euforie!

De când visez şi eu la o rochie lejeră de un galben muştar, nişte botine feminine, negre din piele întoarsă. Iar pe deasupra, să arunc pe umeri în serile răcoroase, o geacă de piele scurtă! Da, la cum mă ştiu, o să tremur. Dar nu mai amân. Click, click!! În coş cu voi!! Ar trebui să-mi schimb şi geanta. Uite ce minunății pe aici!!

Serios de nu m-am săturat să port mereu adidaşi şi pantaloni! Îmi e dor de o rochie, de un toc, de puțină culoare. Gata cu negru şi gri! Se poartă culorile astea frumoase, şi tu te îmbraci ca o mamaie obosită! Ce dacă vine frigul, nu ai văzut ce lejer îl primesc unele? Aşa mi-aş dori să pot şi eu!

Eeh, s-a cam rotunjit costul şi mă cam ia cu transpirații când mă gândesc că am pus acolo doar pentru mine. Parcă şi văd curierul cum vine fix când ar trebui să fiu singură, dar nu-s! Să arunc un ochi şi la bărbați. Nu, bărbat am, nu-mi trebuie! Dar ar trebui şi el îmbrăcat, nu? Doar nu o să apar eu ca o păpuşă şi el … Pantaloni i-ar trebui! Acum să te văd, ce alegi între „cei turoşi” şi „cei mulați”, pardon skinny!? Să mă iertați, caut pe drept, mai pe normal! Aşa cum îmi e şi bărbatul! Cee? Sunt şi „skinny-turoşi”? I-aş da maxim cu unii de ăştia! Eehh, totuşi nu când intenția îmi e să treacă cu vederea noile mele achiziții, fie vorba între noi!

Moda pentru bărbații din ziua de azi pare să fie cam „feminizată”. Nu mai ştii dacă eşti în categoria potrivită, la o primă vedere. Acum vezi skinny la noi, skinny şi la ei, lila la noi, lila şi la ei, buline la noi, buline şi la ei. Nu era suficient că te uiți (tu sau eu, oameni de rând), pe stradă la tinerii aceştia şi nu te mai regăseşti în generația lor doar pentru că nu ştii să porți tocuri de 15, pui pulover pe tine de la 20 grade, îți e teamă să porți culori, nu ai curaj să porți carouri că le-ai văzut şi la bunicul în poze, te simți penibil cu geacă metalizată! Adevărul e că nu ştii dacă geaca aia nu se va demoda la anul şi nu ai tu inimă să o porți doar un sezon, aşa că te bucuri de clasic. Atât de mult clasic că nu te mai simți făcând parte din generația tânără. Moda de azi are o parte ce o ador: porți cum simți şi zici că aşa vrei! Azi simt să iau ceva nou, ceva ce ne prinde, ce ne va scoate din monotonie (măcar).

Ia să verific coşul:

Botine de damă – check

Rochie vaporoasă – check

Geantă de damă – check

Jeansi bărbați – check

Hmm, mă simt tot stingheră. Uite câte am luat pentru mine! Renunț la rochie! La ce îmi trebuie acum? O iau la primăvară odată cu geaca aia de piele.  Oare botinele nu ar fi mai bine tot atunci? Nuuuu, nu aluneca cu gândurile pe drumul ăsta! E fără întoarcere, crede-mă! Ai să porți garderoba din facultate şi când vei duce nepoții la grădiniță în ritmul acesta!

Comanda dvs a fost trimisă! Veți primi un mail pentru confirmare!

Totuşi păstrez rochia de când eram gravidă ca amintire. 🙄

(Articolul no.1 scris pentru competiția Superblog 2019!)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *