Ziua perfectă stă într-o ceaşcă

octombrie 12, 20190

Îmi e foarte clar, de multă vreme, că în mine se schimbă ceva chiar şi numai când aud cuvântul „cafea”. De fapt nu cred că numai în mine, dar insist să mă raportez doar la propria persoană şi restul vedeți voi pe unde  vă recunoaşteți în ceea ce am de zis.

Pe scurt: ador cafeaua. O zi pe care o încep fără o cafea se numeşte, înainte de orice, „ex-cep-ți-e”. Nu fac prea multe excepții, iar când fac, sunt motive întemeiate: am uitat să cumpăr, am o ofertă de a bea una la plimbare cu o prietenă, gazul a fost oprit, sunt blocată în dormitor. Pentru ca excepțiile să fie însă cu adevărat limitate, am încercat să găsesc soluții inclusiv pentru situațiile acestea.

Dar să nu mă abat prea tare de la ce doream să vă zic. Am observat că am mai multe personalități ascunse sub aceiaşi înfățişare şi cu acelaşi CNP, în funcție de cafeaua băută şi compania avută. Şi cum în lume există o varietate de cafele, să vă țineți bine cum le savurez eu în companii diferite.

1. O cafea tare, fără zahăr, fără lapte, înseamnă, în primul rând, că mă grăbesc,  sunt pusă pe fapte mari. Deci o beau doar singură! În ziua când beau o astfel de cafea, cu siguranță, multe treburi voi reuşi să rezolv, clar nimic nu va rămâne pe a doua zi! Totuşi se întâmplă rar, nu e preferata mea!

2. O cafea cu lapte şi puțin zahăr beau  doar împreună cu soțul meu. Ce înseamnă ea? Că se anunță o zi de shopping împreună, că am nevoie de ceva nou, că efectiv simt nevoia să cheltuiesc. Se întâmplă în weekend-urile de după intrarea salariului, evident!

3. O cafea cu zahăr şi frişcă se poate bea doar împreună cu cea mai bună prietenă. E momentul să punem țara la cale, să luăm la puricat tot ce s-a întâmplat în ultima vreme în viețile noastre (şi nu numai!!) şi să găsim soluții inclusiv pentru situațiile ipotetice sau care nu ne privesc în mod direct.

4. O cafea cu spumă de lapte fină cu LatteGo o beau când am o zi de răsfăț, de relaxare, când am timp de savurat cafeaua alături de o carte bună.

 

 

 

Ca să fiu mai bine înțeleasă, toate situațiile îmi plac, toate personalitățile care ies din mine mă atrag, dar ultima totuşi e cea care îmi încarcă bateriile pe deplin. Astfel am găsit un loc  – magazin online magNET.ro – care ar putea face cafeaua preferată să devină o rutină plăcută.

Vinovat de ea ar fi espressorul automat Philips care ar rezolva şi câteva din excepțiile de care ziceam: suportă atât cafea boabe, cât şi măcinată, prepară uşor varietăți de cafea aromate, oferă spuma de lapte fină şi cremoasă pentru relaxarea de care vorbeam, ajustează cantitatea de cafea şi de lapte singur cu doar o atingere de buton.

Momentan doar visez la el, dar ce bine că am prieteni care mă primesc oricând să mă delectez cu un LatteGo. Oare singură, cu o ceaşcă plină şi o carte bună nu-mi permit să stau în livingul lor? Sau, mai bine, trec pe lista Moşului unul şi gata!? Problemă rezolvată!!

(Articolul no. 4 scris pentru competiția Superblog 2019 sponsorizată de MagNET.)

Credit foto: www.pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *