Fericirea este … o vulpe sau o carte bună

decembrie 5, 20190

Îl ştiți pe Paul? Nu îl ştiți? Înseamnă că trebuie să vă spun despre el. Aşa am primit ordin de la Sofia şi nu îmi place să o dezamăgesc.

Paul este personajul principal din cartea Fericirea este o vulpe apărută la editura Cartemma. Dacă ar fi să mă iau după Sofia, nu este el personajul principal, ci vulpea.

Paul întâlneşte vulpea într-un parc. Vulpea se dădea în leagăn şi a intrat în vorbă cu el, testându-i lui Paul generozitatea. Cei doi se împrietenesc. Până aici poate părea o poveste ca multe altele, dar stați aşa să vă mai spun. Vulpea se foloseşte de toți vulpoii înțelepți din familia ei ca să îi zică lucruri valoroase lui Paul, vorbe cu mare însemnătate. Culmea, că inclusiv eu m-am bucurat de sfaturile primite. Vă las şi vouă unul:

– Tatăl meu, care era o vulpe foarte înțeleaptă, spunea adesea că durează ceva timp până afli dacă un lucru e bun sau nu, îi spuse vulpea lui Paul.

Gândeşte-te la o prăjitură care are crema înăuntrul ei. Nu dai de cremă de la prima muşcătură, trebuie să mai iei o înghițitură sau chiar două din ea. Dacă continui să mănânci, prăjitura va avea un gust din ce în ce mai bun.

Nu-i aşa că v-a pus pe gânduri?

Cartea mi se pare potrivită pentru copiii peste 4 ani, dar chiar şi pentru adulți. Prietenia dintre băiat şi vulpe este pusă la încercare când părinții lui Paul se mută din … eh… din copacul în care trăiau. Asta nu doream să vă spun, dar cred că au mai rămas destule surprize care vor fi pe placul celor mari şi celor mici.

Bucurați-vă de poze şi, dacă v-au convins să mai luați un cadou de pus sub brad, fiți siguri că e o alegere inspirată. Cu siguranță copiii o vor aprecia inclusiv pentru ilustrațiile deosebite. Ba mai mult, eu am fost amuzată de ele, mi se par foarte inteligent realizate.

Fericirea o fi o vulpe, pentru unii, dar pentru noi, de câteva zile, e o carte bună despre o vulpe înțeleaptă ce ne învață generozitatea, răbdarea şi cum unele lucruri nu sunt pentru totdeauna. Dar mai ales că fericirea stă în lucruri mărunte.

Mda, se pare că ar putea avea şi Sofia dreptate şi vulpea să fie personajul principal. După ce o citiți, vă rog să ne lămuriți şi pe noi.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *