Copii în vacanță şi vară fără prea multă plictiseală!

iulie 3, 20190

Cu toții ştim că în vacanță copiii sunt fericiți să doarmă mai mult, să stea în parc până mai târziu, să se joace, să vadă desene animate, să meargă la bunici dacă au cum. Toate astea cam două săptămâni, poate trei, cu mare bucurie! Dar ce facem cu ei în restul de timp rămas? Pentru că vrând sau nu, intervine plictiseala. Cum se manifestă ea sigur ştiți, în funcție de copil: fie s-ar uita într-una la tv, fie se plânge că nimeni nu se joacă cu el (frate-su nu-i bun – dacă are, tati nu ştie, mami nu mai poate), fie te anunță la fiecare 10 minute că s-a plictisit. Zic bine? Nu mai pomenesc de faptul că uneori nu are cine sta cu ei şi toată vara jonglați cu copiii printre alte treburi, serviciu etc.

Deşi grădinița la care e Sofia are inclusiv program în iulie cu activități de vacanță, vara acesta, fiind acasă în creşterea lui Radu,  îmi permit să îi dau o varietate mai mare de activități, dar şi libertate de alegere. Astfel m-am bucurat că a vrut câteva zile la bunici, că mai stă şi acasă cu mine şi Radu, mai merge şi la grădiniță, dar în plus, îi mai fac un cadou şi o duc la activitățile ce vor fi la FasTracKids vara aceasta.

Probabil mă tot auziți vorbind despre ei, dar nu am fost destul de explicită niciodată cu ce se face acolo. Cu Radu v-am zis că am ajuns la programul de Signing şi că e un loc minunat de a socializa cu alți copiii de vârsta lui, dar şi de a-şi îmbogăți vocabularul fiind impulsionați atât verbal cât şi prin semne intuitive care îi ajută să comunice mai uşor, să se exprime.

Cu Sofia nu am aflat la timp de programul de bebeluşi, iar apoi am crezut că grădinița ține loc pentru orice. Când auzeam alți părinți că frecventează şi FasTracKids mă gândeam oare de ce? Şi apoi am aflat că aici nu se predă, aici sunt încurajați să descopere, să întrebe, să iasă puțin din carapacea lor, să exploreze. Fix ce simt că i-ar prinde bine şi ei. Aşadar în vacanța asta e un prilej bun să o duc la programul lor de vacanță Summer Camp!

Înainte să o înscriu la unul din module am participat la o lecție demonstrativă în cadrul altui modul ce se derula deja despre „Tradiții şi obiceiuri româneşti„. Şi am rămas impresionată să văd copii de nici 6 ani învârtind mămăliga în oală, pictând tricouri cu motive tradiționale, învățând să țeasă. Poate vă întrebați la ce le-ar folosi asta acum? E vorba despre deprinderea unor abilități pentru care acasă nu avem mereu inspirație, nu sunt mereu dispuşi să încerce, nu e timp îndeajuns să le facem, iar la grădiniță se insistă prea puțin fiind vorba despre cu totul altă mâncare de peşte. Eu consider că orice copil trebuie încurajat să-şi descopere talentul, lucrul care îl împlineşte, unde se duce cu plăcere şi se poate deconecta de grijile zilnice. În plus aş vrea să o ajut pe Sofia să testeze şi alt colectiv, pentru că în curând ne bate şcoala la uşă. Ştiți despre ce vorbesc, nu?

Summer Camp e un program opțional ce e alcătuit din 11 teme/module special concepute pentru copii de la 4 până la 8 ani. 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, copilul petrece timp cu alți copii, învață prin joacă şi are ocazia să vadă dacă ceva îi place mult şi merită insistat cu asta pe viitor. În plus educatorii FasTracKids sunt instruiți anume pentru a crea o atmosferă plăcută, pentru a descoperi abilități în copil, a le încuraja şi a lucra cu ele.  Puteți opta pentru o temă sau pentru mai multe în funcție de buget, timp, data când plecați în vacanță departe de oraş.

Dintre temele de vara aceasta m-au atras multe, dar am ales cu ea ceva ce cred că i-ar plăcea cu adevărat: Studioul de artă. Detaliez puțin însă ce l-ar fi tentat pe tati pentru ea că sună într-un mare fel:

  • Tabăra de ştiință (Viața Marină)
    Ziua 1: Introducere în lumea oceanelor. Studiu de caz Ocean Pacific, Oceanul Atlantic, Groapa Marianelor.
    Ziua 2: Animale marine și ecolocația. Studiu de caz: tiparul și delfinul.
    Ziua 3: Vietăți marine de mici dimensiuni. Studiu de caz: calul de mare, steaua de mare.
    Ziua 4: Vietăți marine de dimensiuni mari și medii. Studiu de caz: cașalotul, rechinul, pisica de mare.
    Ziua 5: Flotabilitatea. Studiu de caz: petrolierul.😮🙉

Pe voi vă pot atrage alte teme mai serioase poate: Micii antreprenori, Divertisment cu molecule sau Corpul uman. Trageți cu ochiul aici să le vedeți pe toate.

Despre ce va face exact la Studioul de arte voi reveni cu detalii şi impresii. Sper că v-am oferit o alternativă interesantă de combătut plictiseala  micuților. Până atunci totuşi hai să aruncăm o privire la pozele de la lecția demonstrativă de care vă ziceam. Apoi lăsați-mi un comentariu prin care să îmi ziceți dacă v-ar plăcea să-i vedeți şi pe ai voştri aşa. Dacă faceți asta până vineri la ora 20:00, aveți şansa să câştigați un premiu: un tichet One day acces la FasTracKids Galați pe care l-am primit eu la ultimul hub, dar cum eu deja sunt părinte FasTracKids îl dau mai departe pentru unul dintre voi să vă bucurați copiii şi să vedeți şi cu ochii voştri cum stă treaba pe acolo. Promit să fiu obiectivă când aleg câştigătorul aşa că mă voi folosi de random.org.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *