Anotimpul gândurilor sau între 2019 şi 2020

decembrie 30, 20190

 „Caut puterea de a schimba ceea ce pot, înțelepciunea de a accepta ceea ce nu depinde de mine și bunul simț de a le deosebi pe unele de celelalte.“

Când un an stă să se încheie, iar altul stă să înceapă, e important de văzut cu ce rămâi. Ce a adus cel vechi? Ce vrei de la cel nou? Pentru ce ești recunoscător? Gândurile acestea s-au împărțit în inima mea pe anotimpuri. Anotimpul gândurilor mele arată cam aşa:

Primăvara

Am început anul 2019 cu gândul la mine în rolul de mamă mai mult decât în orice alt rol. Pun copiii pe primul loc pentru că, în primul rând, așa am simțit și simt, iar în al doilea rând, cred că anii în care putem face asta sunt limitați, sunt numărați. Rolul de mamă mă bucură și simt că m-a înflorit. Așa cum face primăvara cu un pom. Rolul de mamă mi-a dat idei noi, mi-a dat curaj, încredere și determinare. Cumva, nu știu exact cum, copiii mei au venit cu un dar special pentru mine și au plantat în mine toate acestea. Știu că dacă am sacul plin cu toate lucrurile astea bune, am de unde le oferi și lor din curajul, determinarea și energia mea. Practic e o simbioză interesantă între mine și ei, între ce mi-au adus și ce le ofer eu. Ei sunt primăvara vieții mele!

M-am dedicat și altor roluri: cel de fiică, soție, nepoată, prietenă.  Sunt recunoscătoare că rolurile acestea nu se bat cap în cap cu celelalte. Cumva ele merg în aceeași direcție. Oamenii apropiați îmi sunt cei mai devotați susținători și sprijin real. Lor le sunt recunoscătoare că există și îi simt prezenți!

Vara

După jumătatea anului ce tocmai se încheie, am simțit nevoia să investesc un timp mult mai conștient în rolul meu de om pasionat de scris, blogger, creator de conținut. Am participat la întâlniri, am cunoscut oameni, am schimbat păreri, idei, la început mai timid, apoi mai asumat, mai concentrat. Exact cum suntem cu toții vara când vremea caldă ne face să alergăm dintr-un loc în altul, să ne bucurăm de tot ce se poate, să gustăm din tot. Aproape că vara am renunța la somn doar să nu pierdem timpul prețios și scurt, ca în melodia celebră a lui Connect-r, nu?

Rolul acesta mă atrage, îmi dă adrenalina de care am nevoie să continui pe acest drum. Îmi dă certitudinea că e drumul meu, că, în sfârșit, e drumul meu! Am încă multe de învățat, dar și multe de arătat! Iar în 2020 știu că lucrurile vor înflori în zona asta și mai frumos. Am resurse creative și, pas cu pas, le voi scoate din sufletul meu și le voi expune cum știu mai bine și mai natural. Scopurile vor fi, cu siguranță, diverse, dar intenția supremă este de a ajuta, de a fi de folos, de a crea un loc în care oamenii întâlnesc alți oameni cu principii asemănătoare, părinții întâlnesc alți părinți, învățăm unii de la alții, ne sprijinim şi găsim idei. Un loc plin de energie pozitivă, un loc în care întărim ideea că orice problemă, grijă, anxietate are o soluție. Pentru locul acesta am cel mai mare atu: pe voi! 🙏

Toamna

Anul 2020 îl văd ca pe o toamnă bogată. Roadele anului se văd toamna în coșuri, pe câmpuri, așa văd eu 2020 pentru mine. Însă știți voi că oamenii gospodari sunt foarte ocupați toamna. Roadele vor trebui aranjate frumos în cămară. Gemuri, sucuri și compoturi, de toate pentru toți! Ca o gospodină ce sunt, voi concentra energia, timpul şi ideile în 366 de zile pentru a pune totul aranjat frumos, cu etichete, pe rafturi. Rolurile exploatate vor fi tot cele de mai sus: mama din mine va începe serviciul cu normă întreagă, dar va dori să treacă toate prin condei, aşa cum v-a obişnuit deja!

Iarna

Marele avantaj al iernii este că are ceva sigur de care ne legăm cu toții: sărbătorile. Aşa şi eu voi lega iarna gândurilor mele de două visuri pe care le doresc împlinite: unul ar trebui să se întâmple în aprilie de ziua mea, al doilea, oricând ar veni e bine primit. Ambele au scop nobil, au energie proprie şi sunt aducătoare de viață şi bucurie. Voi veți fi părtaşi la ele. Primii veți afla, primii vă veți bucura şi, inclusiv datorită vouă, se vor realiza. Promit să le dezvălui la momentul prielnic pentru că multe tare sunt de făcut până la sărbătotile gândurilor mele.

Însă iarna e şi luna cadourilor, cadourile dorite de mine sunt energia să găsesc soluții bune pentru toate şi creativitatea să meargă la cote maxime. Cadoul meu pentru voi este încurajarea să credeți în voi şi invitația de a-mi scrie când nu aveți cu cine vorbi, când vă simțiți singure, obosite, nervoase, fără speranță, fără idei. Sunt aici! Scriu mult, dar ştiu şi îmi place să şi ascult. Mame sau nu, părinți sau nu, împreună e mai uşor pentru oricare!

Vă las cu urarea să vă bucurați de tot ce aveți, să îndrăzniți să vă doriți, să munciți pentru visele voastre, să aveți An Nou cu înțelepciune, sănătate, bucurii şi copii crescuți cu suflet, empatie, veselie!  2❤2❤ înfloritor!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *