Zile de Crăciun – un cadou de suflet

decembrie 20, 20190

Odată ce am intrat în Decembrie, am aşteptat cu nerăbdare ca vremea de afară să se potrivească cu luna din calendar. Nu îmi place frigul deloc, nu ador gerul şi aş trăi fericită fără toate astea, dar totuşi parcă nu e Crăciunul Crăciun, parca nu sunt colindele adevărate fără zgribulirea aia din oase. Sunt oare ciudată?

Într-un anotimp rece şi întunecos, căldura schimbă totul. Ea transformă o casă într-un cămin, te îmbie la masă şi preschimbă un moment simplu într-o amintire prețioasă.

Îmi dau seama că anii copilăriei, cu ulițe înzăpezite, cu troiene de zăpadă, posibil să nu mai vină. Moşul nu mai poate sosi cu sania trasă de reni, săniuța rugineşte prin podul părinților, dar mă încăpățânez să nu mă las. Poate nu pot reînvia jocuri, vremea, dar o pot face cu atmosfera.

Poate fi vorba de flacăra blândă a unei lumânări aprinse pe pervazul ferestrei, de văpaia fierbinte a focului din şemineu sau poate fi vorba de căldura sufletească a unei persoane care ne umple viața. 

Mi-a picat în mâini într-o seară fără chef de nimic, o carte ce nu ştiam dacă e pentru copii sau pentru mine. Am deschis-o şi mi-am dat seama că e fix ce îmi trebuia să mă facă să nu mai caut nimic din trecut, să mă bucur de amintiri, să le păstrez cu sfințenie, să le zic copiilor, dar să fiu prezentă. Prezentă să simt zilele de Decembrie aşa cum mă îmbie cartea: cu recunoştință, cu iubire, cu drag de familie, cu dor, cu armonie.

Cartea Zile de Crăciun, de M. H. Clark, apărută la editura Cartemma este ca un calendar de advent, special creată pentru oameni ca mine ce ar dori să nu uite, să dea mai departe, să învețe că farmecul sărbătorilor nu stă în gradele Celsius şi nici în cadourile materiale. Cartea mi-a reamintit de Crăciun ca sărbătoare a familiei, a zilelor în care petrecem timp cu cei dragi, a celor în care realizăm ce mult am crescut împreună şi câte mai putem încă face de acum.

Foloseşte ziua de azi pentru a dărui la rândul tău din căldura pe care o primeşti de la ceilalți. Lumea din jur o aşteaptă.

Cred că e o carte care ar trebui să nu vă lipsească din casă, e balsam pentru suflet, e vindecătoare. Puteți să o faceți cadou persoanelor care le ştiți nostalgice, aşa ca mine, sau celor pe care le ştiți prea ocupate, prea serioase, prea pe fugă. E o carte care îndeamnă la conştientizare, chiar şi când nu e Crăciunul.

Nu ai nevoie de prea multe ca să simți mulțumire sufletească: o ceaşcă de ciocolată caldă într-o după-amiază rece de iarnă, o eşarfă călduroasă, un omuleț de turtă dulce sau o scrisoare pe care abia aştepți să o deschizi. Mulțumirea interioară vine din lucruri simple. 

Cu mențiunea că pozele şi citatele sunt din cartea Zile de Crăciun – Gânduri pentru sărbători, vă las aici un link unde se găseşte la vânzare şi vă urez week-end prezent alături de cei dragi! Iar din zilele voastre de Crăciun, faceți un cadou de suflet!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *