Am covid! Ce trebuie să fac?

septembrie 30, 20210

Un an și jumătate de când s-a instalat pandemia

În tot timpul acesta doar o dată am bănuit că aș avea covid, dar eram însărcinată de fapt. După vestea asta, mi-am dorit doar să NU fac covid pentru că nu părea a fi momentul în sarcină, nici imediat după naștere, nici cu bebe mic alăptat. Mă consider norocoasă să fi făcut abia acum, dar tot m-a prins nepregătită. Articolul acesta este pentru ”nepregătiți” ca mine.

În seara când mi-am dat seama că nu am gust și nici miros, am intrat puțin în panică. Pe de o parte pentru că am fost luată prin surprindere neavând niciun alt simptom și neștiind exact la ce să mă aștept, pe de altă parte pentru că nu știam procedura, pașii pe care urmează să îi fac eu în continuare. Mi-ar fi plăcut să mi-i zică cineva, așa că dacă mai sunt persoane ca mine, vă las aici, cu liniuță de la capăt, tot ceea ce am făcut și știu până în acest moment:

  1. M-am izolat împreună cu toți ai mei. Adică nu am mai duc copilul la grădiniță, nu mi-am mai făcut cale la piață, nu am mai scos copiii în parc.
  2. M-am testat acasă singură pentru a vorbi pe probe concludente din punctul acesta încolo.
  3. Am sunat la medicul de familie care mi-a zis că ar trebui să mă testez oficial pentru a intra în sistem. Intrarea în sistem garantează primirea acelui certificat verde.
  4. Pentru a mă testa în mod oficial, aveam două opțiuni: să sun la 112 și să cer testare gratuită la domiciliu sau să sun la o clinică particulară, să mă programez și să fiu testată pe banii mei.
  5. Am ales să mă testez la o clinică privată deoarece aflasem de la alți cunoscuți că cei de la 112 sunt aglomerați și ar fi fost posibil să pierd zile așteptând. Zilele respective nu erau atât de importante poate pentru mine, dar pentru copiii mei, da.
  6. Am fost și m-am testat la Clinica Sante cu test rapid Antigen cu recoltare din nas. La clinica Sante testul este 49 lei. Rezultatul îl primești în aceeași zi prin e-mail și tot ei te introduc în sistem în aceeași zi. (Pentru ca acest lucru să se întâmple în aceeași zi, recoltarea trebuie să aibă loc până în ora 12.)
  7. Am sunat din nou la medicul de familie și l-am anunțat rezultatul oficial.
  8. Atât medicul de familie cât și personalul clinicii la care m-am testat mi-au zis că în zilele următoare voi fi sunată de către DSP pentru a fi monitorizați atât eu cât și copiii. (Soțul meu nu stă în carantină, izolat 100% deoarece testul său oficial este negativ și este și vaccinat. Aceasta este procedura în acest moment.)
  9.  Până în acest moment nu m-a sunat nimeni de la DSP (sunt în ziua 3 de carantină), iar eu am încercat fără rezultat să vorbesc cu cineva de acolo. Asta îmi spune că situația este destul de gri și prin urmare posibil să mai dureze câteva zile până ajunge cineva la numele meu de pe listă. O să revin cu update.
  10. Stăm izolați. Soțul meu duce doar gunoiul, cumpărăturile le facem prin Glovo (poate fi considerată reclamă, dar să știți că e una gratuită!). Am decis ca el să își mai facă un test din când în când pentru a fi sigur că nu s-a pozitivizat între timp deși nu ne-a recomandat nimeni asta.

Cam aceștia au fost pașii, pe scurt, pe care i-am urmat noi din momentul în care mi-am dat seama că am covid. Sper să vă fie de folos dacă veți afla și voi că domnul Covid vă vizitează. Multă sănătate tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *