Ceva fain „din viitor”

octombrie 25, 20190

Ce vedeți mai sus e biroul meu de acasă. Ce se află pe tastatură e un bilet. Nu vi se pare că aş fi prea funny, ştiu! Nici nu am vreo dorință să fiu. Asta am găsit acasă când am revenit din vacanță. OK. Cheie avem doar noi. Hoți de ar fi fost, ar fi luat, nu ar fi lăsat mesaje. Atunci cine a lăsat aşa ceva pe biroul nostru? Aaa, stați, nu era doar biletul. Am uitat să vă spun. Era şi chestia asta venită parcă din viitor. Ia priviți:

 

 

 

 

 

 

Da, fix aşa întrebători ne-am uitat şi noi. Acum aş putea fi răutăcioasă să vă pun să vă dați cu părerea ce reprezintă. Chiar m-am gândit să fac asta cu voi. Însă nu prea îmi arde de glume. Altele sunt grijile mele acum. Deci ce vedeți voi acolo e o ştampilă electronică. Ee, ce ziceți de asta? Sună a ceva comun sau vă determină să ridicați o sprânceană? O să insist să vă bag în ceață zicându-vă, e un e-mark, marca Colop. Mai bine? Ne-am îmbogățit vocabularul măcar, chiar dacă până să ştim asta, l-am tratat ca pe o bombă. Stăteam de la mic la mare în jurul lui, respiram cu porția şi, când cel mic a dat să-l atingă, am sărit ca arşi „Nu atinge!!”. Apoi soțul, care credea că le ştie pe toate în materie de tehnologie, a scos telefonul, a căutat pe internet, numai el ştie prin ce artificii, şi a îndrăznit apoi să îl atingă. Copiii, cărora le era foame încă de pe drum, au întrebat dacă cartofi prăjiți ştie să facă. Cică nu. Au plecat dezamăgiți să cotrobăie prin sertarul cu dulciuri. Noi am rămas să dezlegăm misterul biletului.

Asta mi-a adus aminte de o întâmplare când aveam vreo 7 ani şi a venit poştaşul cu o telegramă pe care i-a dat-o mamei. În ea scria „La mulți ani!”. Cum ziua mea fusese de curând, am presupus că e pentru mine. Trist este că nu am aflat nici până azi de la cine era. Nu puteam păți din nou asta. E frustrant să primeşti surprize, dar să nu ştii cui să mulțumeşti.

În fine, ne-am prins destul de repede că biletul e scris cu imprimanta aceasta mobilă. Da, practic E-mark se conectează la un telefon sau o tabletă prin rețeaua WIFI, iar amprentele, adică ceea ce doriți să lăsați imprimat pe foaie, sunt transferate rapid și pot fi marcate imediat. Mi s-a părut ingenios şi l-am îndrăgit imediat. M-am gândit la cum voi face eu etichete personalizate pentru borcanele de murături şi zacuscă, la cum voi face felicitări de Crăciun cu copiii să le trimit bunicilor, la răvaşele din plăcinta de Anul Nou, la cum voi fi cel mai chic Secret Santa de la serviciu. Dar cel mai tare m-a încântat că pot imprima etichete pentru lucrurile copiilor, adăugând lângă nume un unicorn sau un Spiderman, în funcție de caz.

Când mă luase valul mai tare, sună telefonul fix (da, încă avem un fix).

– Alo, răspund eu!

– Bună, ce faci?

– Ăăă, bine! Cu cine vorbesc?

– Nu contează! Martha dragă, ai un vis care se cere realizat. Nu strica minunatul cadou pe care l-ai primit pe etichetele pentru borcane! Fii mai inventivă de atât. E-mark COLOP a fost premiat în una din cele mai mari și renumite competiții de design din lume: Red Dot Award 2019. Ți se pare că marcarea pe murături i-a dat pe spate? Îți zic sigur că nu! Dar ia fă legătura cu visul tău nerealizat încă. Întrebarea e: ce faci … cu visul?? Succes!

– Stai, cine eşti tu? Ce ştii despre visul meu?

Am vrut să întreb mai multe, dar am auzit cum a închis.  Acum am rămas cu două dileme: cine era şi cum a intrat în casa mea?

Dar da, visul meu nerealizat, are nevoie de un e-mark. Copiii din lumea întreagă mă vor iubi pentru asta! Țineți-mi pumnii! Eu fug să îmi schimb yala!

(Articolul no. 9, sponsorizat de Colop România, scris pentru competiția Superblog 2019.)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *