Foaia albă din fața ta – Anul cel Nou

ianuarie 3, 20222

S-a dus emoția sărbătorilor, s-a consumat și bucuria artificiilor de la 12 noaptea. A rămas doar timpul acesta cu familia, oboseala aceea plăcută și … un freamăt, o teamă. Teama creată de speranța, de aşteptările pe care le pui pe umerii noului an. Noul An e văzut ca un început. Un început în care poți face lucruri noi, lucruri care să îți aducă o viață mai bună, mai frumoasă. Însă e chiar aşa? Teama, neliniştea de care ziceam mai sus sunt semne că vrei mai mult de la tine, vrei mai mult de la acest nou început, dar deobicei ne luăm cu viața, cu rutina zilelor și…ajungem să mergem an după an făcând aceleași lucruri, mergând la același job, rulând aceleaşi gânduri. Nu  e nimic rău în asta dacă suntem mulțumiți, liniștiți, fericiți. Greutatea vine abia când de fapt nu mai suntem fericiți așa, dar nu știm cum să schimbăm ceva.

Neliniștea simțită în primele zile din anul cel nou eu o asemăn cu cea din fața unei foi de examen. La un examen ai un timp limitat (de 2 ore) să scrii ce știi, să demonstrezi că ai învățat. Dacă cunoști subiectul, dacă ai făcut cunoștință bine cu materia, atunci e ușor. Folosești util acele două ore și umpli foaia albă din fața ta cât ai clipi. Dacă însă nu te-ai pregătit, nu îți este cunoscut subiectul, neliniștea se păstrează pe tot parcursul examenului și îți este greu. Te aștepți să pice de undeva o salvare, poate un coleg de la care să copiezi, poate neatenția profesorului să îți poți arunca ochii pe o fițuică, orice e binevenit. Însă chiar și dacă ar veni această soluție neașteptată, împlinirea ta personală nu este atinsă. 

Anul cel nou îți oferă 365 de zile să scrii ceva pe foaia de examen. Pare destul timp să vină și o minune, să iasă și  profesorul din clasă, însă ce te faci dacă nu vei şti să foloseşti oportunitățile cum trebuie ca să iasă lucrurile aşa cum ți-ar fi util ție, cum inima ta ar vrea să fie? Atunci fie vei avea un alt an cu lucruri care nu sunt pe placul tău, fie vei lăsa foaia albă, rulând aceleaşi obiceiuri care te vor duce cel mai probabil în acelaşi loc.

În Life Coaching credem în puterea deciziei, în obiective clare, în paşi mici şi constanți care te vor ține antrenat să Afli ce doreşti, să Faci concret paşi în direcția aceea, să Vezi rezultate, să „Citeşti” la final de an propria ta filă plină cu lucruri făcute pe gustul tău.

Am ales să mă formez ca și Life Coach din dragul meu pentru oameni, dar nu chiar orice oameni. Din dragul meu pentru parinti, pentru mame în special. E mult potențial în femei, în general, dar, fără a face vreo discriminare, e și mai mult potențial în mame! Însă uneori e foarte greu să găsim acest potențial, să îl vedem, să ne adunăm să facem ceva cu el. Aici intervin eu să vă ajut să găsiți ceea ce aveți nevoie. Pare simplu: ascult, ascult, ascult, pun întrebări, notez, aplic câteva exerciții cu rol de claritate, iar notez, iar ascult, nu sfătuiesc și mă hrănesc cu momentele alea de AHA care adesea lasă lacrimi să se zărească și acțiuni să izvorască. Pare simplu, dar e mult mai mult de atât.

Îmi place să lucrez cu părinți care au dorință de schimbare pentru că se îmbină foarte bine experiența mea de mamă de 3 copii, cu cea de Life Coach și Consilier parental în formare și mai ales cu dorința mea de realizare, de mamă care a ales să acționeze chiar și când nu a fost ușor.

Fie că este vorba despre depăşirea unor obstacole mentale, fie că e vorba de a căpăta mai multă încredere, că vrei să schimbi nişte obiceiuri care simți că nu îți fac bine ție și celor dragi, că vrei să încerci ceva nou, fie nu te poți organiza sau nu reuşeşti să îți aloci timp, fie vrei să scrii o carte, fie să cunoşti oameni noi, în şedințele de Life Coaching lucrurile acestea îşi găsesc rezolvarea.

Te invit să te uiți azi la foaia aceasta albă din fața ta, la cele 365 de zile pe care le ai să scrii ceva pe gustul tău şi să îți doreşti ceva în care să investeşti acest timp.

Nu uita: primul pas e să îți doreşti, al doilea este să vezi cu ce poți începe.

Schimbarea se produce începând cu tine!

Cu drag,

Martha – Mamă de 3

Life Coach pentru părinți 

2 comentarii

 • Dalia

  august 18, 2022 la 11:36 am

  Apreciez foarte mult aceasta postare. Am cautat peste tot pentru asta! Slava Domnului ca l-am gasit pe Bing. Tu mi-ai facut ziua! Multumesc din nou

  Răspuns

  • Mamă de 3

   septembrie 19, 2022 la 11:40 am

   Dalia, ma bucur ca am putut fi de folos. Sunt aici, pe Facebook sau blog, aproape de voi, așa cum dorești și poți. Zi minunată.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *