Omul cu două zile de naştere

aprilie 6, 20210

Cunoaşteți vreun om cu două zile de naştere?
Eh, bine, dacă nu, eu sunt acela! Încântată de cunoştință!

Cum e posibil ca cineva să aibă două zile de naştere? Eu nu ştiu la alții cum a fost, dar vă zic cum am ajuns eu aşa şi ce gânduri îmi provoacă treaba aceasta câteodată.
Da, şi azi e ziua mea! 🙈

Povestea naşterii noastre ne pasionează pe toți la un moment dat. Cel puțin când suntem mici, am vrea să auzim iar şi iar cum au stat lucrurile când am decis să scoatem capul în lume.

Se pare că povestea mea are ceva deosebit în ea prin faptul că m-am ales cu două zile de naştere. Una oficială, dar nu reală, alta reală, dar nu oficială.

Acum posibil să vă întrebați cea de ieri care o fi fost că atunci mă sărbătoresc cei mai mulți. Rămânând ca cei foarte apropiați să mă sărbătorească, ureze şi azi. Însă asta s-a întâmplat în ultimii 35 de ani. Pentru următorii ani voi schimba puțin lucrurile. 😉

Conform certificatului de naştere m-am născut într-o zi de 5 aprilie.l, deci aceea e ziua oficială. Adevărul însă este că m-am născut pe data de 6 aprilie la ora 18 seara, într-o zi de duminică.
Mama povesteşte că a fost internată pe 5 aprilie şi atunci când s-au făcut actele, de la registrul spitalului s-a consemnat ca şi cum a născut în aceeaşi zi. Doar că ea a fost într-un travaliu lung şi chinuitor până pe 6, la ora 6:30 seara.
Faptul că sunt omul cu două zile de naştere i-a determinat pe mulți să încurce dacă e 4 şi 5 sau 5 şi 6 şi să se trezească abia pe 7 să mă ureze.
Pe de altă parte alții au reuşit să mascheze uşor că au uitat de 5 prin faptul că au dorit să îmi zică pe 6.

E fain să ai o zi plină doar pentru tine, iar eu m-am rezumat a o considera pe 5 cea adevărată, mai ales după ce ani la rând deveneam tristă dacă pe 6, oameni care ştiau, spre exemplu soțul meu, nu mai zicea nimic. Eram bosumflată că „i-a fost greu” să mai ureze încă odată. 😅
Mi-am ajustat aşteptările, am anunțat că pe 5 consider că e ziua mea, dar acum vin şi mă întreb: „oare ce am pierdut sau câştigat prin schimbul acesta?”

De aceea următorii ani de acum încolo îmi propun să sărbătoresc dublu, să mă bucur dublu, să îmi acord dublă atenție şi să mănânc tort în ambele zile. Deci şi azi e ziua mea! ♥️

35 de două ori să fie sărbătorit!!!

Ce ați fi ales în locul meu?

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *