De la mama pentru Sofia

ianuarie 25, 20190

Bună, frumoasă domnișoară!

Sunt eu, mama ta, și mă uit la tine ca la soare! Așa a fost dintotdeauna, dar acum mă uit cu mândria aia de mamă care se vede deodată admirându-și comoara.
Genele dese și părul tău lung, prins uneori ușor neglijent, dar studiat intens vreo oră în oglindă, te fac gingașă și finuță. Zâmbetul e dăruit cu atenție și vorbește despre cât de prudentă te-ai păstrat. Așa ai fost de mică!

Când aveai vreo 4 ani, aveai o replică preferată „Când o să am eu 20 de ani..” Eh, uite că ai! Și aveai dreptate să te vrei aici, deși nu sunt de acord cu repeziciunea cu care ai crescut. Însă ai o inimă cât pentru 60, o bunătate cât pentru 100, o maturitate cât pentru 200 de ani și înțelepciunea îti vine din toate astea adunate.

Fată dragă, iubesc conversațiile cu tine de când te știu, dar mai frumoase ca cele de acum nu le-am avut niciodată! Să îmi vorbești despre pasiuni și plimbări, cărți și filme, sport și jocuri, despre tine și noi în doar câteva ore, e magie! Cum mai zice taică-tu: „Te-a întrecut!” Ai debitul mai bun, recunosc, dar și toate-s mai frumoase pe lângă tine și venite de la tine!

Mă uit că noi suntem topiți, vrăjiți, dar și speriați că Prințul din povești te va lua posibil curand din camera ta, unde îți ții încă câteva păpuși de când erai micuță. Nu ne facem griji că nu îți va fi bine! Dar vrem doar ca timpul să ne mai lase să ne bem cafeaua în compania ta multe dimineți de acum încolo, să auzim cum te ”cerți” cu Brother că a mâncat și clătita ta. Iar dacă totuși nu vrea să mai aștepte prea mult, iar tu îți dorești propriul castel, fugiți și veniți din când în când la ciorba mea la prânz, la o plăcintă caldă duminica. Prințul ar face bine să știe să mă laude pentru cum gătesc, iar tu să îmi permiți să vă pun și la pachet!

Dar ce e asta? E mânuța ta, e încă mică, mânjită de carioci și miroase a copil! Ai încă 4 ani și ești încă prințesa mamii și a tatii! Ce bine! Hai, lasă-mă să mă bucur făcându-ți codițe și citindu-ți povești înainte de culcare! Despre filme, baieți și cântăreți o fi o vreme când îmi vei turui tu! Dar să mai aștepte toate.

Te iubesc azi și pentru totdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *