Familia – un loc, un sentiment, un miros, un …

mai 15, 20190

Săptămâna asta am început-o cu plimbări la soare, cu joacă multă cu Radu şi cafea pe bancă. Aşa frumos sună, nu? În realitate, în suflet şi în minte am o adunare generală de sentimente, vise, gânduri, planuri care rar se liniştesc şi mă lasă să mă bucur. Nu sunt pregătită să vorbesc despre toate. Încă nu.

Azi m-am trezit obosită, puțin îngrijorată. Aşa e când Sofia urmează să aibă prima excursie departe de casă şi fără noi şi când Radu trece prin schimbări fizice ce mă depăşesc. Dar nici despre asta nu pot scrie încă. Şi am crezut că nu am despre ce. Dar intrând pe Facebook (prea des pentru cât îmi propun) aflu că azi e Ziua Internațională a Familiei. Iar eu am o familie.

Ce e familia? Poate locul pe care îl numim „acasă”. Poate locul care chiar e acasă. Poate fiinţele pe care le iubim cel mai mult. Poate mirosul copilăriei. Un sentiment de om liber, fără rețineri, fără bariere, fără (pre)judecăți. Un amalgam de „abia aştept să ajung”, „mi-e dor”, „ce bine e”, „ai mei”. Toate astea la un loc şi încă multe altele.

Pentru copiii mei, familia mi-ar plăcea să fie locul unde se simt bine cu ei, cu noi, liberi să vorbească, să gândească, să vină cu drag, să caute sfat şi alinare, odihnă şi hrană pentru trup şi suflet, loc de joacă şi glumit, de râs şi plâns.

Să fie sentimentul de iubire, de libertate, nostalgie, amintiri dragi, de frumos, de curaj, de împlinire.

Să fie mirosul de primăvară, de foc în sobă iarna, de popcorn proaspăt, de cafea dimineața, de gogoşi şi ciorbă caldă.

Familia să le fie şi lor motiv de sărbătoare, de venit acasă de oriunde ar fi de câte ori pot, de a ne chema de câte ori vor, de a ne ierta, de a nu păstra obiceiuri ce nu sunt pe gustul tuturor, de vacanță, de orice le face şi ne face şi vă face bine.

Am simțit multe din ele de când eram fără cei de azi, dar visam să îi am. Pe unele le-am păstrat, pe altele le-am adaptat lor şi mie cea de azi, iar pe unele le-am eliminat.

Familia, dragii mei, vine cu multe la pachet! Dar dacă vine înseamnă că există. Şi unde familia există e o binecuvântare, o forță, un punct de plecări şi sosiri, un loc unde să ajungi şi de unde să te întorci.

Să vă fie bine familia!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *