Insomnii în sarcină și probleme cu ținuta

mai 25, 20180

Ce de probleme avem de dimineață, de foarte dimineață aș zice!! Păi să o iau cu începutul.

Runda 1: Sunt trează de la 4 dimineața. Nu știu dacă e de vină sarcina avansată sau entuziasmul că azi e ultima zi de muncă înainte de a intra în prenatal sau nu s-au aliniat cine știe ce astre. Dar mai contează? Buuun! Am făcut vreo oră capătul la Facebook, am încercat să citesc dar nu mi-a ieșit, am admirat priveliștea pe balcon cu un pahar de apă rece în mână. S-a făcut abia 5. Of! Mi-am zis că ar fi bine totuși să mă duc să mă spăl pe cap că tot pic seara ca o muscă la 10. Zis și făcut! 5:20…mai stau puțin în pat poate vine somnul. Nu vine! Mă gândesc să le scriu colegelor de birou pe grupul nostru de pe Skype și să le informez despre insomnia mea. Sorocul îmi surâde și una dintre ele (gravidă de asemenea) îmi răspunde! Vorbim ce vorbim și îmi sugerează că aș putea să fac niște clătite dacă tot stau. Parcă le și simt mirosul, gustul, le vizualizez cu dulceață de vișine! Încep să mă gândesc cum am eu de toate în frigider pentru a face clătite și când mă hotărăsc să încerc totuși și să îi trezesc pe ai mei cu miros de bun … ce credeți? Îmi aduc aminte că vasele sunt nespălate de aseară și bucătăria ar necesita ceva ordine înainte de a mă apuca de clătite. Și gata. S-a dus vraja, s-au dus clătitele, mirosul și tot! Cu altă ocazie de acum! Concluzionez că ar trebui să luăm o mașină de spălat vase cât mai curând. E 6:30, încă puțin și mă pot da jos din pat oficial.  Până atunci însă mă așez și ….. ațipesc așteptând! Sună ceasul la 7 și îmi vine să plâng. Îmi e foarte somn!

Runda 2: Mă îmbrac, machiez, aranjez și apoi o trezesc pe Sofia. Îi prezint ținuta vestimentară din ziua respectivă. Nu îi place pentru că e ”o rochiță neagră, mami! Bleah!”. De când nu îi place? Ah, stai! Alta e problema și o intuiesc rapid: nu se învârte! Dar pentru că materialul rochiei e foarte bun și moale, afară se anunță o zi călduroasă, azi au picnic la grădiniță și vor sta pe pături afară, pantalonii îi refuză mereu din start, insist că e o alegere bună rochița mea. Dar nu insist oricum. I-am prezentat altceva care știam clar că nu preferă și ea văzând opțiunile a zis cu o față de bidon turtit și plictisit: ”Și acum eu trebuie să aleg, da?” Și a ales rochița neagră. Bingo! (Să ne înțelegem e de fapt un gri mai închis!)

Runda 3: Ajung la serviciu! Până la 11 am încă o energie de zile mari având în vedere ora la care m-am trezit! Dar simt cum se pierde treptat pe măsură ce înaintez în zi! Ce mult mai este până diseară!!

Runda 4: Mi-e somn tare!!

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *