Vine bebe!! Cum dau vestea?

aprilie 13, 20180

Copiii mei și sarcinile mele au fost foarte dorite. Fac parte din categoria persoanelor care nu s-au chinuit prea mult să rămână însărcinate, din fericire, și nici nu pot zice că am fost luată prin surprindere, că ar fi venit într-o perioadă nepotrivită. Evident că atunci când mi-am făcut testele de sarcină și am văzut că sunt pozitive m-am bucurat, emoționat, speriat și îmbărbătat toate într-o clipă. Apoi gândul mi-a fugit la cum aș putea să îl anunț pe soțul meu pentru  a face din asta un moment memorabil și de povestit.

La prima sarcină când mi-am facut testul el era la serviciu încă și pentru că luasem cel mai ieftin test de sarcină am zis să mai aștept o zi și să repet cu unul ceva mai ”bun” pentru a fi sigură. Nu am dormit toată noaptea de emoție că țin așa secret important doar pentru mine. Dar scopul era unul nobil până la urmă, nu? A doua zi în drum spre casă de la serviciu am trecut pe la farmacie, am luat un alt test, a ieșit tot pozitiv, am plecat să caut o suzetă sau niște totoși de bebe pentru a i le da cadou. Însă eram tare nepricepută și am intrat într-un magazin care era prin apropierea casei și m-am speriat ce prețuri pot avea aceste două mici chestii și am abandonat ideea. Am zis că sigur reușesc eu să fac cumva să fie o amintire frumoasă și fără ele. Și nu am reușit să fac eu asta ci chiar tati. Parcă îl și văd în bucătărie, spălând vasele, eu am venit la el și i-am fluturat zâmbind testul de sarcină prin fața ochilor și el…nici o reacție. Am mai încercat odată și a venit întrebarea: ”Ce e ăla?”.  După surpriza de rigoare pentru mine și explicația pentru el, s-a luminat la față, s-a albit, s-a emoționat și a putut să zică doar ”Adică voi fi tătic?”. Și a devenit tătic minunat de fetiță minunată.

La a doua sarcină aveam ceva mai multă experiență, am făcut testul, am păstrat surpriza pentru încă o seară și a doua zi m-am dus și am cumpărat un tricou pentru fetița noastră și l-am imprimat cu mesajul ”Voi avea un frățior sau o surioară”. Am ajuns acasă și i-am așteptat cuminte să vină și ei de la serviciu și grădiniță, l-am rugat pe tati să spele vasele pentru a păstra tradiția de data trecută, am chemat-o pe bucuria noastră mare și am îmbrăcat-o cu tricoul și eu am pregătit telefonul să îi filmez. Ea s-a dus la el și i-a zis să se uite la tricoul pe care i l-a luat mami. El a citit, s-a emoționat și ne-a luat în brațe pe amandouă. Filmarea este una foarte frumoasă, în glasul nostru se aude emoția și bucuria.

Pe bunici am ales să îi anunțăm personal când ne-am văzut și abia după ce a confirmat și un doctor pentru a nu le crea emoții gratuite.

Interesant este însă cum am anunțat-o pe fetița noastră despre venirea lui bebe 2. Ea știa că bebe stă în burtică pentru că avusese educatoarele însărcinate cu un an în urmă și mai văzuse si la alte persoane burta mare. Cum de la faza cu tricoul nu s-a prins de ce noi ne-am bucurat atât, am ales să o mai lăsăm puțin până se va vedea burta sau măcar tot până ajungem la doctor. Dar la 2 zile de la întâmplarea asta, tati a venit și mi-a pupat burta zicând că îi dă un pupic lui bebe și ea, atentă și vigilentă cum o știm, s-a oprit din desenat, s-a uitat la noi și a zis: ”Care bebe? Unde e bebe?”.  Tati i-a zis că lui bebe care se află la mami în burtică și care va fi frățiorul sau surioara ei și ea a simțit nevoia să ceară confirmarea mea ”Chiar ai un bebe în burtică?” și fața ei s-a luminat. Despre asta însă voi mai vorbi și cu alte ocazii pentru că de atunci și până acum multe s-au mai întâmplat și grija ei pentru frățior a trecut prin câteva etape ce o pregătesc pentru marea întâlnire.

Pe rude, colegi și prieteni i-am anunțat așa cum am crezut de cuviință și mai ales când ne-am simțit pregătiți să împărtășim. Unii dintre ei și-au dat seama singuri văzându-mă cum arăt, dar despre asta v-am scris mai multe aici.

Sper că v-am inspirat pentru a face surprize frumoase și memorabile pentru voi și cei dragi. Aștept să îmi împărtășiți și voi cum ați dat vestea cea mare.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *